ТОП-10 популярных новостей
Як попросити номер телефону дівчини, щоб вона точно захотіла з тобою зустрітися 07.05.2024 — Психология отношений — 0 10 тонких ознак, що дівчина незадоволена вашими відносинами, але мовчить про це 06.05.2024 — Психология отношений — 0 Названо найнебезпечнішу секс-позу у світі 06.05.2024 — Секс — 0 П'ять речей, переоцінених чоловіками 02.05.2024 — Психология отношений — 0 6 питань, які допоможуть врятувати розмову 01.05.2024 — Психология отношений — 0 9 егоїстичних причин, чому колишні хочуть повернути стосунки 29.04.2024 — Психология отношений — 0 12 ознак, що ти випрошуєш кохання у дівчини 25.04.2024 — Психология отношений — 0 Як відповідати на компліменти, щоб отримувати їх частіше 25.04.2024 — Карьера — 0 10 жартів, які зрозуміють лише люди з великим членом 24.04.2024 — Юмор — 0 3 якості жінок, у яких закохуються з першого погляду 24.04.2024 — Психология отношений — 0

Цитаты великих

Богатые все время учатся. Бедные и так все знают.

Опрос посетителей

Укажите Ваш пол

5 фактів про автомобільні технології, які ви не знали

20.11.2023 — Автомобили
5 фактів про автомобільні технології, які ви не знали

Розповідаємо, чому ніхто не оцінив перші подушки безпеки та навіщо в машині потрібна доповнена реальність.

Обережно: 18+! 

У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки. 

Приєднуйтесь!

 

Безпілотний автомобіль намагалися створити ще на початку минулого століття

У 1921 році компанія Radio Corporation of America показала пристрій, що керувався за допомогою радіоапаратури. Але такий варіант більше скидався на сьогоднішні іграшкові машинки з пультом.

Перший повністю автоматизований автомобіль збудували в японському університеті Цукуба у 1977 році. Він міг їхати зі швидкістю до 30 км/год.

Наразі технології розвиваються, але жодна компанія не запустила масового виробництва такого транспорту.

Інтегрують лише окремі елементи, на зразок безпілотного паркування або систем автоматичного регулювання швидкості.

 

Електромобілі зможуть заряджатися за кілька хвилин

Люди вже звикли до смартфонів, які майже миттєво заповнюють енергію. Незабаром те саме може статися і з автомобілями. У 2021 році швейцарська компанія ABB представила найшвидшу у світі зарядну станцію.

За даними виробника, для повної зарядки будь-якого електрокара достатньо чверті години. А щоб забезпечити запас ходу 100 км, потрібно не більше трьох хвилин.

 

Винахідник круїз-контролю вигадав його, щоб допомогти своєму невмілому особистому водію

Круїз-контроль дозволяє водієві довго підтримувати ту саму швидкість. За легендою, на створення інженера Ральфа Тітора штовхнула манера водіння особистого водія. Титора дратувало, що під час розмови той починав їхати повільніше.

В 1948 винахідник запатентував систему, що допомагає вести машину більш стабільно. Сучасні адаптивні круїз-контролі не лише зберігають задану швидкість, а й коригують траєкторію руху та тримають дистанцію з іншими машинами.

 

Подушки безпеки працюють на основі азоту

Автор першого такого пристрою - Джон Хетрік. Але його версія 1953 року не викликала інтересу: в ній використовувалося стиснене повітря, яке не завжди спрацьовувало швидко.

В 1964 інженер з Японії Ясузобуро Коборі розробив подушку на основі азиду натрію - його отримують за допомогою оксиду азоту.

При ударі включається датчик, який запалює таблетки з речовиною. У подушку надходить газ, і вона викидається у салон. На все йде 20-50 мілісекунд.

Технологію продовжують удосконалювати: є розробки, які підлаштовуються до обставин аварії. При слабкому зіткненні подушки не викидатимуться в салон з усією потужністю. А ще вони можуть спрацювати за секунду до ДТП.

 

Лобове скло скоро може перетворитися на дисплей доповненої реальності

Наприкінці 2021 року стартап WayRay представив концепт автомобіля Holograktor з екраном доповненої реальності у все лобове скло. Він складається з двох шарів, між якими знаходиться фотополімерне покриття дисплея.

Тобто це не лише монітор, а й звичайне вікно, через яке видно дорогу. За задумом на нього можна проектувати повідомлення для водія та карти, а також розважальний контент та рекламу.

Комментарии Оставить комментарий

Комментарий успешно добавлен
Вы не заполнили все поля
Рекомендуем посмотреть
Карьера 0 Як спілкуватися з людьми з протилежною думкою та переконаннями Автомобили 0 10 BMW, которым не повезло с внешностью Секс 0 7 диаграмм о сексе, которые тебя изумят В курсе 0 Дэниелу Крейгу не дают нормально отдохнуть в первом трейлере "Не время умирать" Вокруг света 0 Названы 13 самых безопасных, дешевых и чистых стран для путешествий Карьера 0 10 привычек обиженных на жизнь людей, и как не стать одним из них Карьера 0 10 вчинків сноба, які дратують оточуючих Звезды 0 Кэндис Свэйнпоул в купальниках Tropic of C В курсе 0 Трейлер фантастического фильма "Годзилла 2: Король монстров" Вокруг света 0 28 лучших трэвел-фотографий года по версии National Geographic MC Like 0 Agent Provocateur приглашают в дорожное приключение в новой кампании Психология отношений 0 8 принципов решения конфликтов, которые помогут тебе сохранить отношения В курсе 0 Девушка из Румынии продала свою невинность за 2,5 млн евро В курсе 0 Видео дня: подборка неудачных дублей со сьемок порно Юмор 0 Как отбить мать у ребенка: 9 советов, снова почувствовать себя бездетным В курсе 0 Дэниел Рэдклифф очень хочет быть принцем в "Чудотворцах: Темные века" Карьера 0 Почему в наше время нет философов, мыслителей и мудрецов Юмор 0 Парень, твоя девушка шлюха, но это не так уж и плохо Юмор 0 Женщина - это такое существо, которое... Внешность и здоровье 0 Adidas представят самые экологически чистые кроссовки в мире
Подписаться на новости Чтобы всегда быть вкурсе событий, получать советы и разные предложения - подпишитесь на нашу рассылку.