ТОП-10 популярных новостей
Чому тобі більше подобається дружити з жінками, ніж із чоловіками 14.05.2024 — Юмор — 0 9 речей, які жінки помічають набагато швидше, ніж чоловіки 10.05.2024 — Юмор — 0 Названі країни з найменшими пенісами 09.05.2024 — Юмор — 0 Як попросити номер телефону дівчини, щоб вона точно захотіла з тобою зустрітися 07.05.2024 — Психология отношений — 0 10 тонких ознак, що дівчина незадоволена вашими відносинами, але мовчить про це 06.05.2024 — Психология отношений — 0 Названо найнебезпечнішу секс-позу у світі 06.05.2024 — Секс — 0 П'ять речей, переоцінених чоловіками 02.05.2024 — Психология отношений — 0 6 питань, які допоможуть врятувати розмову 01.05.2024 — Психология отношений — 0 9 егоїстичних причин, чому колишні хочуть повернути стосунки 29.04.2024 — Психология отношений — 0 12 ознак, що ти випрошуєш кохання у дівчини 25.04.2024 — Психология отношений — 0

Цитаты великих

Ничего не бывает зря. Если вы что-то совершили, значит в тот конкретный момент вашей жизни, на том конкретном этапе вашего развития, в данном поступке был смысл. И если вам кажется, что вы могли поступить по-другому, знайте – вы не могли. Хэнк Муди

Опрос посетителей

Укажите Ваш пол

7 виснажливих та безглуздих звичок, які є майже у кожного

08.05.2024 — Карьера
7 виснажливих та безглуздих звичок, які є майже у кожного

Іноді буває так: начебто нічого особливого протягом дня не робив, але надвечір відчуття тотальної втоми та спустошеності. Можливо, вся річ у тому, що ви наповнюєте свою рутину непотрібними «ритуалами».

Обережно: 18+! 

У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки. 

Приєднуйтесь!

Звичайно, причин для втоми наприкінці дня може бути безліч — від перевантаженого робочого графіка та домашнього клопоту до стресу та проблем зі здоров'ям. Але часом не відбувається нічого екстраординарного, але ви все одно вибиваєтесь із сил.

Психологи назвали сім шкідливих звичок, які можуть висмоктувати з вас енергію.


Дивитись емоційні YouTube-ролики

Так, все так, повоювавши на дивані з пультом у руці, справді можна залишитися в повній знемозі. YouTube це теж стосується.

Справа в тому, що під час перегляду ви активно співпереживаєте героям передачі, шоу чи фільму. І ні, емпатія - це не погано, але в кінці і без того напруженого дня це може перевантажити вашу психіку.

Подумайте, після перегляду якого контенту ви відчуваєте емоційну втому і влаштуйте інформаційний детокс.

 

Безлад на столі

Доведено: що чистіший і охайний робочий стіл, то краще у людини з концентрацією.

Позбавтеся брудних кухлів, змийте плями від кави з поверхні столу, викиньте непотрібні папери та засохлі маркери.


Жити за планом

Без тайм-менеджменту за сучасного темпу життя не вижити, проте планувати корисно лише робочі та обов'язкові справи (наприклад, похід до стоматолога, оплату комунальних послуг, щеплення собаці).

Якщо ж намагатися зробити графік з усього, що має статися, ви розучитесь насолоджуватися моментом і житимете лише майбутнім.

А ще життя за планом працює на зниження мотивації та розумово виснажує, кажуть психологи. Адже іноді потрібно зайнятися тим, що хочеться саме зараз, а не тим, що ви запланували тиждень тому на 16:00.

"Якщо у вас є час, щоб займатися хобі або взагалі нічого не робити, це дасть вам відчуття свободи та контролю над собою", - пояснює психіатр Тайсон Ліппе.

 

Багато вкладок у браузері

Так-так, повільніше працює не тільки комп'ютер, а й ваш мозок: він буквально перевантажений величезною кількістю вкладок та сторінок.

А ще включається перша частина приказки «Очі бояться…», адже, перемикаючись між вкладками, ви ніби лавіруєте в потоці нескінченних завдань. І це стомлює.

"Будь-яку вкладку, яка не має відношення до того, що ви робите прямо зараз, можна додати в закладки або просто закрити", - радить головний невролог Case Integrative Health в Чикаго Рана Мефі.


Відразу відповідати на дзвінки

До речі, тут навіть не про людей, які ненавидять розмови по телефону і здригаються від голосових повідомлень у месенджерах.

Розмови по телефону стомлюють усіх, і екстравертів, і інтровертів, і 20-річних, які звикли до онлайн-переписки, і 50-річних, які віддають перевагу живій розмові.

Справа в тому, що коли ми бачимо дзвінок, наша нервова система повинна не тільки миттєво переключитися з роботи на бесіду, а й відновитися після.

На концентрацію може піти більше 20 хвилин. Отже, будь-яку розмову можна перенести на зручний для вас час.


Відволікатися з одного на інше

Ви писали статтю, але на пошту надійшов терміновий лист, а потім зателефонував кур'єр, і ось ви вже не можете згадати, яку думку збиралися розвинути у статті та який у вас дедлайн. Режим багатозадачності, на жаль, підходить далеко не всім.

Психологи відзначають, що в цьому форматі мозок буквально працює «надурочно», і йому потрібно більше енергії.

Найкраще налаштувати повідомлення таким чином, щоб не відволікатися. І краще планувати робочі завдання, щоб одне не накладалося на інше.

 

Дозволяти дрібниці накопичуватись

Дописати звіт, розібрати ящик зі шкарпетками, прикрутити полицю у ванній, поговорити зі стажистами — у нашому житті безліч справ, які можна посунути і якими так не хочеться займатися прямо зараз.

Але всі ці незроблені дрібниці все одно перевантажують наш мозок, тому що ми пам'ятаємо, що вони у нас у довгій шухляді, і ми все одно повинні до них повернутися рано чи пізно.

Тому навіть найдурніші справи, особливо ті, на які йде менше п'яти хвилин, краще робити одразу. Або ж запланувати кожного тижня близько півгодини на їхнє виконання. І краще їх записати.

Комментарии Оставить комментарий

Комментарий успешно добавлен
Вы не заполнили все поля
Рекомендуем посмотреть
Внешность и здоровье 0 Converse перевыпустил массивные баскетбольные кроссовки из 1980-х В курсе 0 Трейлер "Игры Джеральда" по мотивам романа Стивена Кинга Карьера 0 Навіщо тобі рости і розвиватися, якщо життя і так цілком влаштовує тебе? Карьера 0 10 звичок людини, яка легко завойовує довіру оточуючих Юмор 3 Парень, твоя девушка шлюха (но это не так уж плохо) Карьера 0 4 неочевидных признака, что ты уже стар в свои 30 лет Юмор 0 Женщины и автомобили MC Like 0 Стефані Мандіч для рекламної кампанії купальників Blackbough Swim Секс 0 Ученые: эротические фантазии улучшают сексуальную жизнь Автомобили 0 Xiaomi показала свой первый автомобиль Психология отношений 0 #говоритмужчина: правила, которые нельзя игнорировать Карьера 0 Неприятные вопросы, которые приходится выслушивать за праздничным столом в… В курсе 0 Борьба монстров в трейлере фильма "Годзилла: Король монстров" Юмор 0 #говоритмужчина: почему феминистки вечно всем недовольны? Внешность и здоровье 0 Які чоловіки живуть довше? Спойлер: «зожніків» серед них немає Внешность и здоровье 0 Ученые нашли причину переедания у мужчин (само собой, во всем виноваты женщины!) Секс 0 8 самых распространенных сексуальных комплексов Секс 0 8 вдалих секс-поз для чоловіків із маленьким членом Карьера 0 7 причин, по которым цифровая эпоха губительна для человечества Карьера 0 19 правил джентльмена при встрече с законом
Подписаться на новости Чтобы всегда быть вкурсе событий, получать советы и разные предложения - подпишитесь на нашу рассылку.