ТОП-10 популярных новостей
Чому тобі більше подобається дружити з жінками, ніж із чоловіками 14.05.2024 — Юмор — 0 9 речей, які жінки помічають набагато швидше, ніж чоловіки 10.05.2024 — Юмор — 0 Названі країни з найменшими пенісами 09.05.2024 — Юмор — 0 Як попросити номер телефону дівчини, щоб вона точно захотіла з тобою зустрітися 07.05.2024 — Психология отношений — 0 10 тонких ознак, що дівчина незадоволена вашими відносинами, але мовчить про це 06.05.2024 — Психология отношений — 0 Названо найнебезпечнішу секс-позу у світі 06.05.2024 — Секс — 0 П'ять речей, переоцінених чоловіками 02.05.2024 — Психология отношений — 0 6 питань, які допоможуть врятувати розмову 01.05.2024 — Психология отношений — 0 9 егоїстичних причин, чому колишні хочуть повернути стосунки 29.04.2024 — Психология отношений — 0 12 ознак, що ти випрошуєш кохання у дівчини 25.04.2024 — Психология отношений — 0

Цитаты великих

Самый ценный подарок, который ты можешь преподнести кому либо - это твое время, потому что ты отдаешь то, что никогда не сможешь вернуть.

Опрос посетителей

Укажите Ваш пол

Які хвороби викликає алкоголь

03.05.2024 — Внешность и здоровье
Які хвороби викликає алкоголь

Про користь алкоголю ми з тобою знаємо майже все. Але є й неприємності, які точно з ним пов'язані. І ми зараз не про похмілля.

Обережно: 18+! 

У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки. 

Приєднуйтесь!

Незважаючи на любов до жартів та веселих компаній, ми, як і ти, відносно розсудливі люди. Одна справа жартувати, що у нас будь-яку хворобу можна вилікувати вчасно прийнятою склянкою горілки. Інша річ — вивчити статистику щодо смертності, пов'язаної з непомірним вживанням алкоголю.

До речі, надмірним вживанням вчені вважають звичай випивати більше 250 мл горілки (або еквівалент) на тиждень. Тобто по 30 мл щодня нормально, а по 50 вже перебір.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у світі внаслідок надмірного вживання алкоголю щороку помирають 3 мільйони людей. Це становить 5,3% від усіх смертей. Чи не дуже довіряєш ВООЗ після ковіда? Ми теж. Тож ось тобі дані вітчизняних досліджень. Там майже 30 років вели дослідження та розрахували частку смертей в країні, причиною яких стало вживання алкоголю. У чоловіків 15–54 років вона становила 59%, 55–74 років – 22%.


Як алкоголь нас вбиває

У чоловіків із усіх смертей, пов'язаних із алкоголем, 40% припадає на зовнішні причини. Тобто на отруєння алкоголем. На нещасні випадки. На самогубства, які приблизно в 80% випадків вчиняють люди з алкогольною залежністю (тут ми б посперечалися про причинно-наслідкові зв'язки, ну та гаразд).

Далі йдуть серцево-судинні захворювання – 31%. Серед них на першому місці алкогольна кардіоміопатія. Це коли через вплив етанолу змінюється м'язова тканина, шлуночки серця збільшуються в обсязі і перестає гнати кров як слід.

Говорячи автомобільною мовою, компресія в циліндрах знижується і двигун не видає належної потужності. З людьми це відбувається після десяти років непомірного вживання алкоголю.

 

Печінка у вузликах та самоперетравлення

Ще 13% смертей, пов'язаних з алкоголем, у чоловіків припадає на хвороби печінки та підшлункової залози. Той самий цироз печінки, яким лякають алкоголіків-початківців, пов'язаний із загибеллю клітин печінки — гепатоцитів.

Це, до речі, трапляється не лише через етанол, а й через вірусні гепатити. На місці загиблих клітин формується сполучна тканина, порушується внутрішньопечінковий кровотік, а тканини печінки формуються вузли. Орган перестає працювати як слід.

А захворювання підшлункової залози - панкреатит - проявляється в тому, що цей орган перестає вкидати травні ферменти, що виробляються ним, в дванадцятипалу кишку і починає перетравлювати сам себе. Звучить моторошно, але якщо припинити зловживати алкоголем і сісти на дієту, то підшлункова відновлюється.

Усього 5% всіх смертей, пов'язаних з алкоголем, посідає онкологію. Але тут тонкий момент: переважна більшість громадян, які міцно п'ють, потрапили в статистику, ще й курила.

 

Як знизити ризик

Про тверезість як норму життя ми навіть не говоримо — це, мабуть, чудово. Щоправда, непитущі зазвичай такі дивні люди.

Здоровим підходом буде зниження кількості алкоголю до горезвісних умовних 30 мл міцного на добу. Ще один шлях, який рекомендують медики — перехід на напої з невеликим вмістом алкоголю, тобто на сухе вино та пиво. Це і щодо задоволення від процесу більш виграшно.

Комментарии Оставить комментарий

Комментарий успешно добавлен
Вы не заполнили все поля
Рекомендуем посмотреть
Карьера 1 Лучшие мужские качества, за которые тебя ценят женщины и уважают мужчины Звезды 0 Рианна снялась в новой рекламе своего бренда нижнего белья Секс 0 Ненормальные секс-традиции, которые тебя шокируют В курсе 0 Новорічні фільми для справжніх скептиків В курсе 0 Вышел новый трейлер "Джона Уика-3" Карьера 0 5 типов людей, которые должны быть в жизни каждого MC Like 0 "Ангелы" Victoria's Secret в праздничном видео Карьера 0 15 нелогічних фактів, якими ти здивуєш будь-якого співрозмовника Психология отношений 0 10 способов, как оставаться уверенным в себе, общаясь с девушкой, которая… Внешность и здоровье 0 От какого алкогольного напитка похмелье сильнее Гаджеты 0 Xiaomi запатентовала смартфон со встроенной солнечной батареей В курсе 0 Снуп Догг в трейлере "Невероятно" Карьера 0 9 непомітних дій, які багато що можуть розповісти про тебе MC Like 0 Дочь Джуда Лоу для новой кампании La Perla Юмор 0 "Плюсы" жизни одинокого мужчины Психология отношений 0 Как понять, что вы нравитесь девушке Внешность и здоровье 0 9 главных мифов о нормах гигиены Внешность и здоровье 0 8 вещей, которые нельзя делать после 30-ти Юмор 0 Не будь мужиком: 8 поучительных историй для мужчин В курсе 0 Дуэйн Джонсон в трейлере "Рэмпейдж"
Подписаться на новости Чтобы всегда быть вкурсе событий, получать советы и разные предложения - подпишитесь на нашу рассылку.