ТОП-10 популярных новостей
Чому тобі більше подобається дружити з жінками, ніж із чоловіками 14.05.2024 — Юмор — 0 9 речей, які жінки помічають набагато швидше, ніж чоловіки 10.05.2024 — Юмор — 0 Названі країни з найменшими пенісами 09.05.2024 — Юмор — 0 Як попросити номер телефону дівчини, щоб вона точно захотіла з тобою зустрітися 07.05.2024 — Психология отношений — 0 10 тонких ознак, що дівчина незадоволена вашими відносинами, але мовчить про це 06.05.2024 — Психология отношений — 0 Названо найнебезпечнішу секс-позу у світі 06.05.2024 — Секс — 0 П'ять речей, переоцінених чоловіками 02.05.2024 — Психология отношений — 0 6 питань, які допоможуть врятувати розмову 01.05.2024 — Психология отношений — 0 9 егоїстичних причин, чому колишні хочуть повернути стосунки 29.04.2024 — Психология отношений — 0 12 ознак, що ти випрошуєш кохання у дівчини 25.04.2024 — Психология отношений — 0

Цитаты великих

Чем дольше ты ждёшь, тем больше вероятность, что ты ждёшь не там. Эльчин Сафарли

Опрос посетителей

Укажите Ваш пол

5 несподіваних продуктів, у яких є алкоголь

29.05.2023 — Внешность и здоровье
5 несподіваних продуктів, у яких є алкоголь

Про кефір і квас, а також квашену капусту говорити не станемо, ця інформація старіша за світ. Обіцяли несподіванку — отже, вона й буде.

Обережно: 18+! 

У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки. 

Приєднуйтесь!

 

Банани

Варто банану встигнути, як у ньому з'являється алкоголь. За даними реабілітаційної клініки Abbeycare, в одному банані може бути приблизно 0,2% ABV (об'ємна частка спирту, ті відсотки, які у нас прийнято називати градусами). У тих, які вже почали перезрівати, тобто чорніти, алкоголь може містити вдвічі більше — до 0,4%.

Чому так виходить? Тут і далі основний винуватець — ферментація, тобто процес розщеплення вуглеводів на цукри, які потім перетворюються на кислоту чи спирт.

Банан, як і багато інших солодких фруктів, починає ферментуватися або, простіше кажучи, бродити, коли дріжджі, що містяться в повітрі, вступають у реакцію з його цукром. У результаті утворюються алкоголь та вуглекислий газ.

Вважається, що якщо дорослий чоловік з'їсть приблизно 20 перезрілих бананів, то за кермо йому краще не сідати: по-перше, алкотестер покаже перевищення, по-друге, стан буде як у напідпитку.


Фруктовий сік

Дослідження, яке провели у 2016 році вчені, довело: у виноградному соку може утримуватися 0,086% алкоголю, в апельсиновому – 0,073%, а в яблучному – 0,026%. Причина та сама — бродіння. Коли ми залишаємо сік десь у теплі, дріжджі, що містяться в ньому, перетворюють цукор на алкоголь.

При цьому забродити насамперед може відкритий сік. Саме тому розкриту упаковку радять випити одразу або зберігати в холодильнику.

 

Соєвий соус

Це також продукт ферментування. Щоб приготувати соус, сою спочатку випарюють, потім додають пшеницю, сіль і залишають бродити.

Хоча більша частина алкоголю випаровується під час виробництва, у правильно приготовленому соєвому соусі обсяг спирту становить від 1,5 до 2%. Втім, ми не вживаємо його в кількості, яка б дозволила випити.

 

Хліб

У 2016 році вчені провели ще одне дослідження та з'ясували, що у хлібі теж є алкоголь. Причому чимало.

У статті, опублікованій у Журналі аналітичної токсикології, наводяться такі цифри: у пшеничному та житньому хлібі міститься 0,29%, а у пшеничних булочках для бургерів – аж 1,28%. У деяких видах пива і те менше!

Комментарии Оставить комментарий

Комментарий успешно добавлен
Вы не заполнили все поля
Рекомендуем посмотреть
Карьера 0 10 вещей, которые совершенно нормальны в 18 лет и нелепы в 28 Внешность и здоровье 0 Puma посвятили кроссовки фильму "Бегущий по лезвию" Гаджеты 0 Google выпустил "убийцу" iPhone Вокруг света 0 10 золотых правил пикника Секс 0 8 вопросов о безопасном сексе Психология отношений 0 7 pаз, когда ты действительно был неправ в отношениях с девушкой Звезды 0 Супермодель 1990-х Хелена Кристенсен в кампейне Coco de Mer Внешность и здоровье 0 Эволюция пениса: так почему у нас длиннее всех Внешность и здоровье 0 8 навичок, які можуть продовжити життя на 20 років MC Like 0 Agent Provocateur посвятили кампейн успешным женщинам Гаджеты 0 Samsung выпустила смартфон без доступа в интернет Звезды 0 Лили-Роуз Депп снялась топлес в интимной фотосессии В курсе 0 Вийшов перший трейлер «Фуріоси» - спін-оффа «Шаленого Макса» Карьера 0 9 помилок, через які у тебе не виходить справляти хороше враження на оточуючих В курсе 0 Бен Аффлек в трейлере фильма Джорджа Клуни «Нежный бар» Внешность и здоровье 0 10 признаков старпера Секс 0 Как помочь скоростpелу Секс 0 15-кратный женский оргазм и другие мифы Психология отношений 0 Почему лучше быть одиноким, чем с неподходящим человеком Звезды 0 Хейли Болдуин для летнего номера MAXIM
Подписаться на новости Чтобы всегда быть вкурсе событий, получать советы и разные предложения - подпишитесь на нашу рассылку.