ТОП-10 популярных новостей
Чому тобі більше подобається дружити з жінками, ніж із чоловіками 14.05.2024 — Юмор — 0 9 речей, які жінки помічають набагато швидше, ніж чоловіки 10.05.2024 — Юмор — 0 Названі країни з найменшими пенісами 09.05.2024 — Юмор — 0 Як попросити номер телефону дівчини, щоб вона точно захотіла з тобою зустрітися 07.05.2024 — Психология отношений — 0 10 тонких ознак, що дівчина незадоволена вашими відносинами, але мовчить про це 06.05.2024 — Психология отношений — 0 Названо найнебезпечнішу секс-позу у світі 06.05.2024 — Секс — 0 П'ять речей, переоцінених чоловіками 02.05.2024 — Психология отношений — 0 6 питань, які допоможуть врятувати розмову 01.05.2024 — Психология отношений — 0 9 егоїстичних причин, чому колишні хочуть повернути стосунки 29.04.2024 — Психология отношений — 0 12 ознак, що ти випрошуєш кохання у дівчини 25.04.2024 — Психология отношений — 0

Цитаты великих

Самый ценный подарок, который ты можешь преподнести кому либо - это твое время, потому что ты отдаешь то, что никогда не сможешь вернуть.

Опрос посетителей

Какой у тебя автомобиль?

Як знайти пристрасть у житті, якщо тебе нічого не захоплює

30.04.2024 — Карьера
Як знайти пристрасть у житті, якщо тебе нічого не захоплює

Буває, що дивишся на своє життя і не знаєш, що з ним робити. Ти розгублений і не в змозі зрозуміти, до чого лежить душа і чим ти хотів би займатися. Може здатися, що це не така вже й велика проблема, але не варто ставитися до цього несерйозно.

Обережно: 18+! 

У Telegram-каналі MEN’S CULT ділиться перевіреною інформацією про секс, стосунки та красиві картинки. 

Приєднуйтесь!

Відсутність пристрасті, яка змушує тебе вставати вранці та з радістю зустрічати новий день, часто призводить до розчарування та невпевненості в собі.

Але хороша новина полягає в тому, що ти можеш зробити багато речей, щоб знайти її, навіть якщо тебе зовсім нічого не захоплює.

Отже, ось кілька порад на цей випадок.

 

Проаналізуй свої цінності та інтереси

Коли відчуваєш, що занурюєшся в апатії або загубився в житті, корисно задуматися про те, що для тебе важливіше і найцінніше. А ще про заняття, які приносять тобі задоволення.

Поміркуй, які цінності ти хотів би зробити пріоритетними у своєму житті, а також які справи змушують тебе відчути, що є сенс.

Витративши час на ці роздуми, ти зможеш наблизитись до пошуку своєї пристрасті, а також розкрити унікальні таланти та сильні сторони.

 

Оціни почуття безнадійності

Почуття безнадійності може бути всепоглинаючим, а може поширюватись лише на кілька аспектів твого життя.

Якщо розумієш, що тебе не тішить і не захоплює нічого і ти не можеш зацікавитися абсолютно нічим, то настав час вирушити до психотерапевта.

Відчуття, що в житті немає сенсу і тобі нічого не хочеться робити, поширений симптом депресії, а з нею жартувати не варто.

 

Зроби перерву

Коли справа доходить до пошуку пристрасті, важливо не переборщувати. І від цього, здавалося б, корисного та захоплюючого заняття можна вигоріти.

Можливо, варто зробити перерву і якийсь час плисти за течією, щоб розібратися в собі та зрозуміти, чого ти хочеш.

Постійно чинячи опір, нав'язуючи собі щось або критикуючи себе за відсутність пристрасті, ти можеш зробити тільки гірше.

Зроби перерву і постав собі за мету не метушитися, а заспокоїтися і постаратися знайти гармонію з собою.

Можливо, саме це стане поштовхом для того, щоб зрозуміти, чим ти хочеш займатися і що тебе по-справжньому захоплює.

 

Переосмисли концепцію

Деякі люди помиляються, коли вважають, що кожна людина має покликання, яке стає його справжньою пристрастю. Але в житті, як завжди, дещо складніше.

У кожного з нас може бути безліч інтересів та речей, які викликають цікавість, але жодна з них не стане нашою справжньою пристрастю.

Тож не варто чекати від себе надто багато. Можливо, що для того, щоб досягти успіху та знайти сенс у житті, тобі потрібно трохи знизити свої стандарти та вимоги до себе.

 

Подумай про те, що приносило тобі задоволення в дитинстві

Ти міг проводити за ними годинник, відмовляючись від обіду та вечері, настільки був захоплений. Іноді корисно звернутися до минулого, щоб розібратися, що тобі може сподобатися у сьогоденні.

Отже, якщо ти любив проводити багато часу на вулиці, варто подумати про тренування на свіжому повітрі.

А якщо твоєю пристрастю було колекціонування, то, можливо, воно зможе принести тобі задоволення й у дорослому віці.

 

Шукай натхнення

Натхнення може довго не приходити саме, тому потрібно докласти зусиль, щоб його знайти.

Можеш пошукати інформацію про цікаві хобі на різних інтернет-ресурсах, дізнатися у друзів, чим вони захоплюються.

Навіть якщо ти просто переглядаєш випадковий контент і серфіш у мережі, цілком можливо, що ти зможеш відкрити для себе щось нове, варто лише підійти до справи з правильним настроєм.

 

Пробуй щось нове

Не пробуючи нічого нового, навряд чи зможеш зрозуміти, що тобі до душі. Тому настав час поекспериментувати із захопленнями та заняттями, які можуть принести тобі радість та користь.

Можливо, варто завітати до занять з танців, якщо колись про них замислювався, або вирушити на кулінарний курс, щоб придбати нові знання та познайомитися з цікавими людьми.

Навіть якщо якесь починання здалося тобі зовсім не тим, чим би ти хотів займатися, не переймайся. Будь-який досвід допомагає нам розвиватися і шукати те, що до душі, тож не думай, що витратив час даремно.

 

Повернися до основ та потурбуйся про себе

Є кілька речей, які ти можеш зробити, щоб повернутися до основ.

Перший виходить із ієрархії потреб Маслоу. Відповідно до неї, кожній людині необхідне задоволення фізіологічних потреб, безпека, приналежність та любов, повага та самоактуалізація.

Почни з перших двох потреб — до їхнього «складу» можна віднести їжу, воду, сон та відчуття безпеки.

Запитай себе, коли ти востаннє добре пообідав, випив склянку води, виспався, відчув себе комфортно наодинці з собою та поряд з іншими людьми.

Коли ці базові потреби не поповнюються, легко відчути себе погано, а ще помітити, що життя видається безцільним і позбавленим пристрасті. І якщо ти розумієш, що це так, то настав час подбати про себе.

Догляд за собою може включати різні речі — від відвідування спортзалу до перегляду оточення та позбавлення токсичних друзів. Як тільки ти зможеш зробити так, що твої базові потреби будуть задоволені, ти помітиш, як сил на творчість та пошук своєї пристрасті додасться.

 

Не чекай на «результати» від свого захоплення

Припустимо, ти придумав, що міг би зробити своєю пристрастю. У цьому випадку дуже легко потрапити в пастку і розчаруватися, а причиною цього є швидке очікування «результатів».

Немає потреби тиснути на себе і позбавляти себе задоволення, наполягаючи на тому, що в певній справі криється твоє покликання. Просто насолоджуйся процесом, яким би він не був.

Врешті-решт багато людей грають на фортепіано заради задоволення, а не для отримання диплому консерваторії. Їм не має значення, наскільки складні твори вони можуть відтворити, — їм подобається сам процес навчання.

І в цьому вони знаходять свою пристрасть, яка приносить велику кількість позитивних емоцій і змушує почуватися особливим.

 

Пам'ятай, що кар'єра та пристрасть можуть бути різними речами

Багато людей думають, що їхня пристрасть обов'язково потрібно «монетизувати», інакше вона марна. Але не варто зациклюватися на цьому та всіма силами намагатися перетворити хобі на заробіток.

Якщо ти любиш теніс, то не обов'язково виступати у збірній, а також відкривати пекарню, якщо готуєш чудові тістечка.

Розділяй роботу та захоплення, якщо розумієш, що не готовий вплутуватися в бізнес, і не впевнений, що хочеш оплачувати рахунки, заробляючи на своєму хобі.

Комментарии Оставить комментарий

Комментарий успешно добавлен
Вы не заполнили все поля
Рекомендуем посмотреть
Секс 0 Вещи, которые разрушают вашу личную жизнь Юмор 0 Лучшие способы испортить семейную встречу и заслужить всеобщую ненависть В курсе 0 Джуд Лоу выходит из комы в трейлере сериала "Новый Папа" Карьера 0 11 поступков, которые заставляют окружающих разочаровываться в тебе Карьера 0 10 ознак того, що ти оцінюєш себе гідно Звезды 0 Тина Кунаки для рекламной кампании бренда белья CUUP В курсе 0 Киану Ривз в первом тизере четвёртого «Джона Уика» Внешность и здоровье 0 6 "корисних" продуктів, які завдають шкоди сильніше ніж фаст -фуд Карьера 0 6 способів зрозуміти, що робить тебе нещасним Психология отношений 0 Могут ли в отношениях быть секреты Психология отношений 0 8 мужских поступков, от которых девушек передергивает MC Like 0 Фото дня: обнаженные Роми Стридж и Тейлор Хилл на пляжной сьемке Психология отношений 0 #говоритженщина: мужчины, когда вы повзрослеете? Карьера 0 Советские привычки, которые не искоренили до сих пор Юмор 0 Что делать, если твоя девушка похожа на твою маму В курсе 0 Які інструменти повинні бути у кожного господаря Карьера 0 8 ежедневных привычек, которые незаметно опустошают твой кошелёк Психология отношений 0 6 причин, чому у ваших відносинах часто бувають конфлікти Автомобили 0 Австралийцы придумали пауэрбанк для электромобилей MC Like 0 Очень горячая рекламная кампания купальников Sommer Swim
Подписаться на новости Чтобы всегда быть вкурсе событий, получать советы и разные предложения - подпишитесь на нашу рассылку.